Posts By: Ruben Bagües

Surf City Donostia – Una entitat municipal innovant el surf

Surf City Donosti

Fa uns moments buscava una iniciativa municipal innovadora, i m’he trobat amb una innovadora idea, Surf City Donostia, que s’ha desenvolupat amb el recolzament de Donostia Fomento, però que està format per un cluster relacionat amb el món del surf: allotjaments, centres formatius, centres I+D+i, botiguers, organitzadors d’esdeveniments, escoles de surf, fabricants, enginyers, institucions municipals,… Read more »

Els secrets de la creativitat – Entrevista a Ken Robinson al programa Redes

Suposo que molts de nosaltres ja hem escoltat moltes vegades a l’Eduard Punset i el seu programa Redes, bé, en aquesta ocasió, el programa 89 de Redes entrevista a Ken Robinson, una de les persones de referència en el món de l’educació i la creativitat. Parla i explica com en el seu llibre “El elemento”… Read more »

Escola de Viborg (Dinamarca) i el projecte Tarracolab

Dinamarca3

El nostre company Héctor Gardó, desplaçat a Viborg, una localitat de Dinamarca ens envia algunes fotos de les sessions de creativitat i innovació desenvolupades amb els alumnes danesos del Centre Formatiu Mercantec de Viborg que participen al projecte Tarracolab. Encara resten alguns tallers amb aquests alumnes, però fins ara ja tenen més de 81 idees! Esperem… Read more »

Món Petit, pot una cadira de rodes trencar els teus somnis? La resposta és no

pushing-the-limits-andy-campbell2

L’Albert Casals és un jove que es mou amb cadira de rodes a causa d’una leucèmia patida amb només 5 anys. Una circumstància que no li ha impedit fer realitat el seu somni: viatjar per tot el món. I fer-ho a la seva manera. Sense diners, sense companyia i sense equipatge. Carregat només amb la… Read more »

Five Fingers, o com una marca de soles va crear el calçat més innovador del món

five-fingers-of-fug

En 1937 un grup d’alpinistes italians que buscava crear material d’escalada més segura va crear les soles de la marca Vibram, potser que us soni una mica el nom, pràcticament s’han convertit en la sola estàndard del calçat de muntanya. Van començar a treballar molt per l’exercit, i més de 1200 distribuïdors i marques per… Read more »

Pains & Gains: Mètode creatiu per dissenyar solucions de valor (real)

pains and gains

Segurament molts dels que llegiu aquest article coneixeu aquesta tècnica ja explicada als tallers del Tarracolab, però per tota la resta que no la conegui aquí va una petita explicació sobre què és el “pains & gains” i com aplicar-la a la nostra feina de creació de nous productes, serveis o solucions. Aquesta tècnica, basada… Read more »

Gamification: els jocs, una eina de creativitat i innovació

gamification-2

Gamification és una d’aquestes paraules que avui dia sembla que s’hagin posat de moda, sobretot des de la seva aplicació a molts de les aplicacions basades en xarxes socials. Així, la pregunte és òbvia: Què vol dir “gamification”? La “gamificació”, com de tant en tant se sent dir, és l’ús del pensament i mecànica de… Read more »