Posts Categorized: Ensenyament i innovació

Els secrets de la creativitat – Entrevista a Ken Robinson al programa Redes

Suposo que molts de nosaltres ja hem escoltat moltes vegades a l’Eduard Punset i el seu programa Redes, bé, en aquesta ocasió, el programa 89 de Redes entrevista a Ken Robinson, una de les persones de referència en el món de l’educació i la creativitat. Parla i explica com en el seu llibre “El elemento”… Read more »

Escola de Viborg (Dinamarca) i el projecte Tarracolab

Dinamarca3

El nostre company Héctor Gardó, desplaçat a Viborg, una localitat de Dinamarca ens envia algunes fotos de les sessions de creativitat i innovació desenvolupades amb els alumnes danesos del Centre Formatiu Mercantec de Viborg que participen al projecte Tarracolab. Encara resten alguns tallers amb aquests alumnes, però fins ara ja tenen més de 81 idees! Esperem… Read more »

Com haurien de ser les escoles del futur?

creative education

Avui us plantegem una pregunta que ens afecta a tots els membres de Tarracolab: pel fet de ser innovadors, creatius i persones inquietes que busqueu solucions als reptes actuals. Per ser professors, alumnes, o potencials empladors de joves. Però també pel senzill fet de ser pares, de ser fills. La pregunta és la següent: Com haurien de… Read more »

Pains & Gains: Mètode creatiu per dissenyar solucions de valor (real)

pains and gains

Segurament molts dels que llegiu aquest article coneixeu aquesta tècnica ja explicada als tallers del Tarracolab, però per tota la resta que no la conegui aquí va una petita explicació sobre què és el “pains & gains” i com aplicar-la a la nostra feina de creació de nous productes, serveis o solucions. Aquesta tècnica, basada… Read more »

Gamification: els jocs, una eina de creativitat i innovació

gamification-2

Gamification és una d’aquestes paraules que avui dia sembla que s’hagin posat de moda, sobretot des de la seva aplicació a molts de les aplicacions basades en xarxes socials. Així, la pregunte és òbvia: Què vol dir “gamification”? La “gamificació”, com de tant en tant se sent dir, és l’ús del pensament i mecànica de… Read more »

30 maneres de promoure la creativitat a l’aula

La pàgina web Innovation Excellence ha publicat un article amb 30 maneres per estimular i promoure la creativitat a les aules dels centres educatius, podeu consultar l’article sencer al seu lloc web aquí. Nosaltres exposarem aquí les 30 formes de manera resumida: Assumir la creativitat com part de l’aprenentatge Utilitzar estratègies més eficaços Pensar en… Read more »

Fab Lab, un nou concepte que pot revolucionar els centres de formació

Comencem amb una nova temàtica dins del projecte Tarracolab dedicada al món de l’educació. Com tots sabeu, en aquest projecte Tarracolab participen de manera active centres de formació de la província de Tarragona, i intentarem donar pistes i idees que puguin ajudar-les a aplicar la innovació i creativitat als seus centres. En aquesta ocasió començarem… Read more »

El moment de l’innovació educativa

Ara que comencem la segona fase del projecte, que és l’hora d’implicar l’alumnat en la fase més creativa del procés, en la recerca de noves solucions imaginatives davant reptes reals i concrets, ens sembla molt idoni compartir el misatge del Carlos Magro, que hem resumit en la següent imatge: No us perdeu tampoc la seva… Read more »